Van jongs af aan ging ik bijna wekelijks met mijn ouders en broer uit eten, ondermeer bij toenmalig Restaurant Meerbourgh in Zoeterwoude. De Chef en eigenaar was een goede vriend van mijn ouders.

Toen ik die koks aan het werk zag, was mijn interesse geboren, ik wilde later ook kok worden

Zoals dat toen gebruikelijk was en nu nog steeds een beetje, mocht ik als klein jongetje na het hoofdgerecht de keuken in om zelf een ijsje te maken. Toen ik die koks aan het werk zag, was mijn interesse geboren, ik wilde later ook kok worden.

Nadat ik van de middelbare school in Leiderdorp kwam, ben ik naar de koksopleiding gegaan op het Mondriaan college in Den Haag. Hier werd van je verwacht dat je elk jaar gedurende de 4jarige opleiding, bij een ander bedrijf/restaurant stage zou lopen om zodoende zoveel mogelijk ervaring op te doen. Ik heb bij verschillende bedrijven in Alphen aan de Rijn en Leiden ervaring opgedaan. Tijdens de opleiding heb ik Ellen leren kennen en hebben we beiden op onze eigen manier ervaringen opgedaan in de Horeca.

Na mijn opleiding succesvol afgerond te hebben ben ik bij Restaurant Upstairs in Voorschoten terecht gekomen, ik ben hier begonnen als zelfstandig werkend kok. Zoals de naam al doet vermoeden, werk je volledig zelfstandig, maar sta je wel onder “toezicht” van een chef de partie, die de eindcontrole van de desbetreffende afdeling heeft. Na een aantal maanden wisselde ik van afdeling.

Zodoende heb zo in de 4,5 jaar dat ik er werkte alle afdelingen onder de knie gekregen, uiteindelijk ben ik daar sous-chef geworden, Dit houdt in dat je, indien de chef niet aanwezig is zijn taken overneemt en hem op alle fronten dient te helpen en ondersteunen. Gedurende mijn periode bij restaurant Upstairs werd Ellen en mij de kans geboden om Le Barquichon over te nemen. Aanvankelijk was ik hier nogal sceptisch over, omdat ik van huis uit had meegekregen dat een eigen zaak hebben niet altijd rozengeur en maneschijn is. Mijn ouders hadden een eigen banketbakkerij met drie winkels met een groot personeelsbestand, ik hoorde dagelijks de verhalen over de ongemakken, die met name grotere organisaties met zich mee brachten.

Ellen en ik zijn vol enthousiasme en overtuiging aan het avontuur “Le Barquichon” begonnen om het succes van de voorgaande 28 jaar voort te zetten.

Bij Le Barquichon is dat uiteraard anders omdat het kleinschalig is en daarom veel overzichtelijker is, we werken samen met leerlingen en stagiaires en dus niet met veel personeel of vaste krachten. Na goed wikken en wegen en veel overleg zijn Ellen en ik vol enthousiasme en overtuiging aan het avontuur “Le Barquichon” begonnen om het succes van de voorgaande 28 jaar voort te zetten.

Wil je meer weten? Kom eens langs!